Varangerfjorden er et eldorado for fugleinteresserte med mange sjeldne fuglearter, fuglefjell og en stor artsrikdom. Om våren og sommeren er Varangerfjorden preget av et yrende liv med skjeldne fugler, som du kan beskue. I følge lokale ornitologiske foreninger er det avstanden mellom de ulike biotopene som gjør Varanger særdeles interessant. Her kan du finne rovfugl, fjellfugl, vadefugl og sjøfugl i ett og samme område.

Langs E75, fra Varangerbotn til Hamningberg, lever en rekke forskjellige fuglearter. I løpet av den korte våren og sommeren stopper også mange sjeldne fuglearter på sin ferd til arktiske områder.

Har du lyst å oppleve fuglene på nært hold, er det bare å kontakte Varjjat Ferie og Fritid. Hos oss bor du nede ved Varangerfjorden med et yrende fugleliv like i nærheten. I tillegg kan du forholdsvis enkelt nå de fleste interessante områder på dagsturer. I området finnes også flere fuglefjell som også kan være turen verdt. På Ekkerøy, øst for Vadsø, hekker om lag 40 000 krykkjer i fjellveggen, en mektig opplevelse. På Hornøya, ti minutters båttur fra Vardø, kan du hilse på vår egen “papegøye” den såkalte lundefuglen.

Besøk Biotope, Norges første og eneste arkitektkontor med spesialkompetanse på fugler og fugletitting. 

fugler

Kategorier: Aktiviteter